Hannah Strandh

Omtumlande vecka

Efter en händelserik vecka med både bra och dåliga saker pustar jag ut lite och har tagit helg. Jag har missat lite att skriva om allt som hänt och därför blir det en klumpinlägg nu för att sumera min vecka lite och nedan lite bilder såklart. Queenie och jag har äntligen börjat komma igång på riktigt efter vintervilan, i torsdags tog jag ner henne till ridhuset för första gången på länge och tömkörde där. Hon var väldigt spänd i början men när hon sen började jobba slappnade hon av till slut och hon var jätteduktig. Det blev ett riktigt bra pass och jag kände mig så taggad på att komma igång! Dagen efter hittar jag henne med tappsko nummer två inom loppet av en vecka... Vet verkligen inte hur hon lyckas, såret hon fått för att någon hagkompis antagligen trampat av henne skon i söndags hade precis läkt. Den skon fick hon på i måndags och nu på fredagen hade samma sko trilllat av igen men denna gången utan skador. Som tur var kommer hovslagaren imorgon och passar på att fixa alla fyra fötterna för det var ändå dags. 

På jobbet har det också hänt massa saker det senaste, och framförallt det otroligt sorgliga att en av våra ridskoleponnyer väldigt hastigt och oväntat gick bort i veckan, utan att vi riktigt vet orsaken. Det har såklart lämnat alla oss som jobbar och rider på Tunarp i sorg och lite chock. Snacka om att livet kan gå upp och ner alltså... Jag vet att det såklart inte är samma sak som att en människa går bort, men den ponnyn gick med på nästan alla mina lektioner och han var ju min kollega liksom, hästarna är ju mina kollegor och gör jobbet tillsammans med mig. Vad hade en ridskola varit utan alla fantastiska ponnyer och hästar som lär eleverna att rida ihop med oss instruktörer? Men man får vara tacksam för den tiden man får ha dem i alla fall...

Så det är lite segt just nu men hoppas på lite mindre motgångar framöver mot hur denna vecka har varit. Det gäller att kämpa på även om det är tufft, och samtidigt inte vara rädd att gråta en skvätt på vägen för det har jag verkligen gjort denna veckan.