Hannah Strandh

Framsteg

Underlaget ute är äntligen bättre och vi börja komma igång lite igen, Queenie och jag. Igår skrittade jag henne vid hand i den snötäckta paddocken några varv och idag gav vi oss ut på promenad till fots igen. Vi gav oss av ner till travbanan som tillhör stallet och det blev en riktig dos mental träning för min lilla häst. Av någon anledning blir hon alltid väldigt spänd när vi kommer ner dit, och jag kan inte riktigt sätta fingret på varför för hon brukar gå bredvid mig som en hund när vi är ute. Hur som helst bestämde jag mig för att verkligen försöka ta tag i problemet idag istället för att bara gå vidare med henne och låta det passera. Jag jobbade mycket med att försöka få henne att slappna av, stannade varje gång hon blev för spänd och gjorde lite olika övningar för att få henne avspänd och fokuserad på mig igen. Och till slut fungerade det jättebra! Kanske att jag kan använda mig att denna erfarenheten i andra situationer när hon blir spänd framöver. Så skönt och roligt att kunna se så tydliga framsteg på bara ett litet kort träningspass. Och framförallt är jag jätteglad att jag lyckades lugna ner mig och hålla mig lugn fastän hon blev stressad. 

Ofta tror jag att Queenie och jag är lite för lika i våra personligheter. Vi tar båda in mycket intryck och känslor från omvärlden. När en av oss blir spänd eller stressad, så blir den andra det också och så blir det lite moment 22 liksom. Därför är det så viktigt att jag lär mig att lugna ner mig så att jag kan göra Queenie lugn också. Det låter kanske knäppt att man kan vara lik en häst, men jag känner liksom igen mig själv i Queenie eller hur man ska säga. Sådan häst, sådan matte!
 
På jobbet idag gick det också jättebra, provade en helt ny övning till mina elever och blev riktigt bra. Lagom svårighetsnivå med möjlighet att anpassa nivån till olika grupper och dessutom en rolig och nyttig övning. Fick inspiration till den i en liten bok med bra ridövningar som jag fyndade för 5:- när jag tog en sväng till Pingstkyrkans Second Hand på förmiddagen. Nu är det dags att sova så får vi se vad morgondagen har att erbjuda - i helgen blir det i alla fall mycket ridning med träningshelg för oss ridlärare på Tunarp. Taggad!