Hannah Strandh

Nytt år, nya möjligheter

Efter en oplanerad paus från bloggen över jul och nyår är jag nu tillbaka med ett litet förklarande inlägg... Jag hade egentligen planer på att få gjort en massa över julledigheten. Tänkte träna Queenie, åka till jobbet och rida lite extra på ridskolehästarna samt greja hemma i lägenheten. Men kort och gott blev inget av det av, för jag har varit rejält förkyld och haft ont i ryggen. Hela december känns som att inget blivit som jag tänkt med träningen och Queenie har fått en rätt lång viloperiod, denna gången p.g.a. mig. Jag fick en muskelsträckning i ryggen för några veckor sedan som gjorde att jag inte riktigt kunde jobba som vanligt, klarade inte av stalltjänsten. Några dagar innan jul fick jag en tid hos sjukgymnast som kollade mig, fick någon tejp på ryggen som kunde hjälpa läkningen och lite övningar att göra hemma. Nu på måndag ska jag tillbaka dit igen så får vi se vad hon säger, ryggen känns inte helt bra än men vill ju kunna jobba som vanligt... Jag har missat lite med övningarna under juldagarna och så, inte riktigt fått den rutin jag hade velat på det så nu försöker jag skärpa mig. 

Vi firade jul med Daniels släkt och familj häromkring på julafton. På juldagen efter hade vi egentligen tänkt träffa Daniels familj igen, men det blev inte av eftersom förkylningen hade slagit till då. Kände väl av det redan fredagen innan jul när jag hade vart vikarie på förskola med hostande barn... Att folk inte kan ha vett på att hålla sjuka barn hemma, blir så trött på det! Nästan varje gång jag jobbat på förskola känner jag mig krasslig några dagar efter. Skillnaden denna gången är att det höll i sig i två veckor typ och har varit riktigt risig... Känner äntligen att det börjar släppa och idag jobbade jag första dagen på länge (p.g.a. både sjukdom och julledighet). Så skönt och roligt att vara tillbaka på jobbet igen! Efter att ha legat hemma och kurerat mig i flera dagar efter julafton så åkte vi på torsdagen ner till min familj och släkt för att fira med dem i efterhand. Det blev väldigt lugna dagar där också innan vi åkte hem på lördagen. Vi har haft en mysig jul egentligen men allting blir ju liksom lite tråkigare när man inte mår helt bra och jag har verkligen känt mig risig alltså, värsta förkylningen jag vart med om tror jag. Min lilla Queenie har inte alls fått den uppmärksamhet jag hade tänkt heller.

Till nyår trodde jag att det skulle vara lite bättre och vi hade bokat rum på hotell över natten eftersom vi firade femårig förlovningsdag. Tyvärr blev det inte riktigt som vi hade tänkt... Rummet var riktigt sjaskiga och inte renoverade på evigheter, relaxavdelningen var väl helt okej men alldeles fullproppad först. Vi åt mat på restaurang men sen när vi skulle titta på fyrverkerierna var det så dimmigt att vi knappt såg något. På morgonen vaknade vi båda med ont i ryggen efter de hårda sängarna och sen spydde jag på morgonen också. Vet inte om det var någon släng av magsjuka jag fått, eller något jag ätit eller om det var för att jag hostade så mycket att det startade något reflex... Antagligen var det väl inte magsjuka för jag spydde inte mer innan eller efter utan mådde bara lite illa under resten av dagen. Så jag har vart borta från jobbet både på grund av detta och muskelsträckningen - jag är så trött på att må dåligt och vill bara bli helt frisk och liksom komma igång med livet igen. Därför kan ni förstå att det är skönt nu när jag börjar kunna andas normalt och prata utan att få ont i halsen. När man varit sjuk blir man i alla fall tacksam för när kroppen börjar funka som den ska igen, det är väl det enda positiva. 
 
Men en sak är säker - nu när jag börjar må bättre är jag så taggad på att börja jobba som vanligt igen, att komma igång och träna Queenie igen och att börja rida mer igen och utvecklas. Det har i samband med allt detta också blivit paus från ridningen för min del, så har inte varit uppe på hästryggen på flera veckor trots att sjukgymnasten sa att lugn ridning var bra för ryggen. Ska väl ta och låna någon häst närmaste dagarna bara för att komma upp på en häst igen. Queenie fick trava några steg lös i paddocken idag, annars har hon inte gjort mycket de senaste veckorna utom någon enstaka promenad eller longeringspass. Ska väl ta och lägga upp en plan för hennes träning framöver också, och äntligen bestämma mig för hur jag ska gå tillväga kring våra problem i ridningen. Jag längtar ivrigt tills stallägaren ska fixa i ordning paddocken också så den blir bättre att träna i. Så nu förstår ni i alla fall den låga aktiviteten på bloggen det senaste, det har helt enkelt inte alls funnits något roligt att skriva om. Men nu är jag snart igång igen - ett nytt år med nya möjligheter att ta tillvara på!