Hannah Strandh

Livet går bra nu!

Ja, som rubriken lyder - det går bra nu! I söndags startade sommarens första ridläger vilket också innebär att det blir uppehåll för mig som vikarie inom kommunen. Bara jobb på Tunarp under sommaren och så några veckor semester på det, känns mycket bra. Jag jobbar sex av nio ridlägerveckor och min semester blir resten av veckorna på sommaren. 

I söndags tog jag även tag i att hoppa upp på Queenie och rida en sväng igen - det gick så fantastiskt bra! Hängde på henne några gånger innan jag satt upp och hade medhjälpare som höll i. Första stegen i skritt spände hon till och ville springa iväg, men någon sekund senare var det som att hon kom på att jag inte är farlig där uppe på ryggen och så slappnade hon av igen. Sedan gick det bara bättre och bättre under den korta ridtur i skritt vi tog. Så skönt att hon kunde slappna av så snabbt, duktig häst! Hade ju tänkt att jag kanske skulle få börja på ruta noll igen nu efter hältan. 
 
Igår hände det också riktigt bra saker! Först och främst så klarade min man sin sista tenta på Tekniskt Basår på Chalmers. Han har varit så duktig och verkligen kämpat som en tok under året för att klara alla tentor och få in all krånglig matte i huvudet. Så galet stolt över honom nu! Och detta innebär också att han förhoppningsvis kan komma in på den linje han vill till hösten. 
 
Slutligen så fick även Queenie en efterlängtad kompis igår. Hon har ju tyvärr fått gå själv i en liten hage sedan jag blev tvungen att plocka bort henne från lösdriften för att banta ner henne. Men igår testade vi att släppa ihop henne med en ponny som inte heller ska ha så mycket mat och det gick jättebra! Det är ju två ston så lite småtjafs i början men de löste det jättebra och ska nu gå tillsammans. Jag tror att Queenie är jättenöjd med både att få en kompis och en större hage med lite mer gräs. Hoppas verkligen att det kommer funka bra resten av sommaren nu. Att ha en häst själv i en hage klingar inte ihop med vad jag tycker är en god hästhållning så detta känns väldigt bra i "matte-hjärtat"!