Hannah Strandh

Q&A och framsteg med Queenie

Hej världen! Nu sitter jag hemma och är lite förkyld men jag tänkte berätta lite om gårdagens träning med Queenie och slänga ut min senaste video på youtube här. Vi börjar med videon och det är min allra första Q&A - den blev riktigt lång för jag lyckades klämma in alla frågor jag har fått av er hittills men som vanligt pratar jag mycket fastän jag försökte att inte göra det, haha... Men jag hoppas att ni uppskattar att jag tog med alla frågor och om ni vill ha fler Q&A's får ni helt enkelt ställa fler frågor till mig! Det är både lite frågor om mig, lite om Queenie och lite annat mot slutet. Sen är det så att ni som följer bloggen vet antagligen redan svaret på en del av frågorna, men det är ju inte säkert att alla som kollar på youtube också läser bloggen. Ge gärna en liten tumme upp på videon och prenumerera på min kanal om du tycker om det jag gör!

 
Och så till min otroligt duktiga lilla häst som gör så stora framsteg - vi trotsade vintervädret och kylan igår för att traska ner till ridhuset. Detta var tredje lektionen för min tränare sedan jag började om med ridningen igen. Vi longerade inte så mycket som vi har gjort innan de andra gångerna och jag hängde bara en kort liten stund på henne innan jag fick sitta upp ordentligt. Sedan jobbade vi med både skritt och trav på volt runt min tränare, fortfarande med longerlinan påkopplad som säkerhet men det var inte sträckt och jag red ännu mer själv än förra gången och började ge mer hjälper. 
 
 Och Queenie var så galet duktig! Pigg och lite stark precis som jag har upplevt henne från marken senaste veckorna, men ändå avslappnad mentalt liksom, särskilt mot slutet av passet. Eller framförallt var det kanske att jag också började slappna av lite mer då? När man har vart med om så mycket ihop med en viss häst kan det ibland bli att man bara rider runt och väntar på att hästen ska explodera liksom. Det är nog många ryttare som känner igen sig i det. Hon blev dock vid ett tillfälle lite rädd för ljudet av sitt eget bajs som dunsade i marken, haha... Och lite spänd i början när vi travade och jag skulle rida lätt men sen gick det verkligen bara bättre och bättre när hon liksom fattade att inget farligt skulle hända. Jag kunde börja jobba henne mer och vi fick göra mycket tempoväxlingar. Jag kunde klappa henne med en hand i taget på halsen utan att hon blev rädd av när jag rörde händerna. Hon blev heller inte rädd av lättridningen eller när jag behövde byta nedsittningsben. Efteråt var hon svettig så hon fick stå inne ett tag när vi kom tillbaka till stallet. Men hon har ju inte heller jobbats ordentligt på ett tag. Så galet skönt att det börjar gå så bra! Känner mig riktigt optimistisk inför framtiden med min lilla häst nu. Nästa lektion blir om en vecka igen så får vi se vad min tränare hittar på tills dess, om vi kör likadant som igår bara eller om det blir galopp eller ridning utan longerlinan. Just nu känner jag mig nästan redo för vad som helst, haha! Bring it on! Men självklart tar vi det i Queenies takt och det viktigaste är att hon känner sig bekväm och avslappnad med mig.
 
PS. Satte mig även och slängde ihop en ny design på bloggen, vad tycks? Lägg märke till att det är tre bilder överst nu om du swipar åt sidan!