Hannah Strandh

Tuff lektion

Trött i både kropp och huvud efter en lång men bra dag. Ögonen svider och känner att det är dags att lägga sig snart... Gillar verkligen inte tidsomställning till sommartid, jag är ofta så trött veckan efter man har "missat" en timma - somnar inte i tid och orkar inte upp i tid på morgonen. Så galet skönt att det är påskhelg nu och att jag har lite mer ledigt än vanligt trots att jag jobbade idag och jobbar på påskafton. Måste få skryta lite extra över mina ridskoleelever som var så sjukt duktiga på terminens märkestagning som vi hade idag. De klarade allt galant!

 
Queenie och jag fick jobba ordentligt i förmiddags. Först bar det av ut till stallet tidigare än vanligt för att vara torsdag eftersom hovslagaren skulle komma. När han var klar med att verka och sko gjorde jag i ordning Queenie inför lektion. Hon är faktiskt inte riktigt lika lurvig längre efter att ha fällt vinterpäls i några veckor nu, men det dröjer nog ett tag tills hela vinterpälsen är borta. Idag på lektionen var hon ganska spänd, och jag kände mig inte lika nöjd med denna lektionen som jag var efter förra veckans lektion - men å andra sidan kan man inte vänta sig att det ska bli enorma framsteg varje tillfälle och det fick min tränare påminna mig om idag. Det kommer gå upp och ner, det kommer vara en berg- och dalbana. Det var heller inte en dålig lektion, verkligen inte.
 
Hon blev lite smårädd och spände till ett par gånger, för något ljud och för skottkärran typ, var på väg att springa iväg lite någon gång men jag lyckades få henne på andra tankar så det känns skönt. Men jag kunde ändå ha ridit henne bättre och lite mer aktivt tycker jag, som jag gjorde förra veckan. Vi red först några varv med longerlinan påkopplad, sedan red jag själv i alla gångarter och det blev med som en "vanlig" ridlektion. Vi fick jobba mycket på en åttvolt och Queenie blev riktigt trött (och svettig som vanligt) idag, vilket ju egentligen är jättebra eftersom hon dels behöver mer muskler och kondis plus att hon behöver gå ner i vikt. Men hon blir väldigt tung i handen på hackamoret när hon blir trött. Till nästa veckas lektion ska jag försöka ha vant in henne mer på äpplebettet så jag kan rida på det så får vi se om det blir någon skillnad. Självklart kommer väl den största skillnaden bli när hon är stark nog att orka bära upp sig själv.  Hur som helst, vi kämpar vidare och jag ska försöka ta hjälp lite oftare så jag kan komma upp och rida på henne mer emellan lektionerna.