Hannah Strandh

Queenie bra igen?
Nu är jag hemma igen efter en dag med gudstjänst i kyrkan, en sväng till stallet där jag tog en promenad med Queenie och sen hängde vi med mannens familj och fikade eftersom det är mors dag. Nu ska jag snart laga mat och ta det lugnt resten av kvällen tror jag. Queenie har varit helt stissig på promenaderna sedan jag satte igång med promenader mer på veterinärens inrådan. Det var i samband med att hon flyttade till box efter andra veterinärbesöket förra veckan. Första dagarna var hon plötsligt rädd för massa saker, bakskyggheten från marken kom tillbaka och det kändes riktigt farligt emellanåt. Hon kunde plötsligt kasta sig bakåt/åt sidan eller nästan springa på mig vilket många hästar har tendens till när de blir stressade. Det blev på med både hjälm samt dubbelt upp med både träns och repgrimma samtidigt för att hålla kontroll på henne.
 
Men som tur är har hon senaste dagarna lugnat ner sig och blivit mer som hon brukar vara. Antagligen blir det konstigt för henne med förändringen när hon inte får gå i samma hage med sina vänner m.m. plus att det ligger lite överskottsenergi och bubblar under ytan efter den långa vilan som varit. Hon har fått vara ute på nätterna nu också vilket nog gör stor skillnad. Lite tråkigt att veta att bakskyggheten från marken kommer tillbaka i sådana här lägen, trodde jag hade lyckats jobba bort den helt men tydligen inte. Men väldigt bra att veta oavsett för detta behöver jag ju vara beredd på i framtiden om något annat förändras i Queenie vardag. Och dessutom ytterligare ett tecken på att allt detta bara sitter i huvudet på henne, att hon är en lite nervig och känslig häst helt enkelt. 
 
 
Hur som helst ska jag berätta bra saker också, Queenie fick ju en till omgång med metacam och sista dagen hon fick var i onsdags. Så idag borde metacamen ha hunnit ur kroppen ordentligt och då tog jag och longerade henne lite i trav innan promenaden. Och jag såg faktiskt ingen hälfta alls nu! Varken på stor eller liten volt. Känns jätteskönt, då går det åt rätt håll i alla fall. Sen kanske jag vill ha helt bekräftat av veterinär eller duktig kompis också, jag har tyvärr inte något jättebra öga för att se hältor ännu. Önskar att jag var en sådan som kunde se sånt direkt men det går väl att träna upp. Men förhoppningsvis är hon bra igen så vi kan sätta igång så smått. Promenera en halvtimma per dag ska vi göra tills typ fredag denna veckan, då har hon fått promenera i 14 dagar och fått metacam i sju av dem. Sedan får vi se vad som händer, ska kolla med veterinären hur jag kan gå vidare sen. Håll tummarna och släng gärna iväg en liten bön att detta ska bli bra nu!