Hannah Strandh

Stallvlogg
En ny stallvlogg är ute på min kanal - ni får se när Queenie fyllde år och jag gjorde "tårta" till henne. Tyvärr är det filmat för ganska länge nu och som ni bloggläsare vet har det ju hänt en del sedan dess, både att Queenie blev halt och att hon är på bättringsvägen nu. Men tänkte ändå det kunde vara kul för er att se, bättre sent än aldrig liksom!
 
 
På jobbet har hästarna gått på bete vilket innebär mindre arbete i stallet och mer tid till att träna hästar. Jag har fortfarande mina två små "projekt" som jag tränar när det finns tillfälle. Båda går i verksamheten redan men behöver utbildas vidare. Den ena är en pigg maxad B-ponny, honom red jag igår och hoppade lite med. Pigg som vanligt men lyssnade ändå! Och har börjat bjuda mycket bättre på hinder och tycker det är roligt, när han kom till oss sprang han helst bredvid. Tycker han funkar väldigt bra på tredelade bettet han fick för ett tag sedan också. Och så är det en tigrerad C-ponny som inte kunde mycket alls när hon kom till Tunarp men har utvecklats enormt sedan dess. Red ett lyckat pass på henne idag - det är så galet skönt när man känner att allt slit börjar löna sig och man märker skillnaden! Har ridit henne ganska mycket nu under 2018. Det går att ställa henne i halsen på ett helt annat sätt och galoppfattningarna är mycket bättre nu. Hon börjar söka sig ner i form, sådär något steg i taget. Och hon har börjat förstå vad hoppning innebär mycket bättre också. Jag hoppade henne inte idag men för några veckor sedan fick jag höra från en av mina elever att de tycker hon är mycket lättare att hoppa med nu, hon hade också tendens att springa bredvid förut. Duktiga ponnysar!
 
 
Och snart blir det nya hästar att testa, två ponnys och en häst är på gång in i verksamheten. En av ponnyerna har vi redan på anläggningen, en liten skäck som jag hittade och provred. Ska börja rida honom nästa vecka och han borde kunna gå in på lektion relativt snabbt för han är lite mer utbildad. Sedan dröjer det nog ytterligare några veckor så kommer en till ponny och en häst till Tunarp. Ponnyn är bara fem år så det blir lite mer att jobba med för mig - men är den snäll att rida ut på blir det kanske min täthäst till sommarens uteritter. Helt galet vad tiden går, nu är det bara två veckor kvar av ridskolan och sedan sätter sommarlägren igång. Mina elever ska ha gymkhana denna veckan så det blir roligt!