Hannah Strandh

Antagningsprov
Ja, antagningsprovet till SRL1 (delkurs 2) är avklarat sedan ungefär en vecka tillbaka. Tredje gången gillt nu och jag hoppas verkligen att jag kommer in men har inte alltför stora förhoppningar. Det finns bara 12 platser och är säkert runt 40 sökande så det är hård konkurrens. Du ska inte bara bli godkänd av lärarna som tittar på dig utan också vara topp 12 av alla andra som söker. Men det gick klart bättre detta året än förra, jag fick ingen häst som stack med mig i år, haha... Jag blev ju såå spänd då eftersom Queenie hade stuckit med mig några gånger och det fanns liksom färskt i kroppen ihop med rädslan så jag blev helt passiv och klarade inte av att reda ut den hästen den gången. Men nu kände jag mig mycket mer förberedd, hade känts bra på träningarna innan och ridit i dressyrsadel ett par gånger. Dock slapp vi tydligen dressyrsadeln på årets prov, det tog för lång tid att byta sadlar på hästarna. Vi fick istället rida utan stigbyglar i hoppsadel vilket nog var till min fördel eftersom jag är mer van vid det. 
Bilden har inget med antagningsprovet att göra. 
Intervjun flöt på bra och både provet i dressyr och hoppning likaså. I dressyren fick jag en häst som rörde sig ganska stort, lite lagom egen motor och väldigt känslig och försiktig. Bortsett från att jag kände mig rätt liten på honom trivdes vi bra ihop! I hoppningen sen fick jag en liten häst som var raka motsatsen verkligen. Första varven upplevde jag den som i princip skänkeldöd faktiskt, kunde knappt tro att det var en av Strömsholms hästar jag suttit upp på. Men efter några varv så började jag få fram den ärligt för skänkeln och vi började förstå varandra. Kändes skönt att liksom få ordning på det innan vi skulle börja hoppa, men jag fick sånt väldigt jobb med att bara få fram den så jag missade istället lite på att göra nogranna vägar, hästens form, min egen balans m.m. tyckte jag själv. Sen när vi väl började hoppa hade jag liksom hunnit hitta hästen lite och när den såg hindren blev den mycket piggare och vi började trivas ihop så resten gick mycket bättre, vi fick till rätt antal galoppsprång m.m. 
Men trots att det gick bättre än förra året så har jag ingen aning om ifall det räcker till och jag tycker att jag missade detaljer som jag hade kunnat göra bättre så jag är tyvärr inte riktigt nöjd ändå. Men jag är nog ganska sällan nöjd med min egen ridning, jag vill komma så sjukt mycket längre. Hur som helst är det bara att vänta och se, nu i helgen har jag gått första steget på ULK (ungdomsledarekurs inom Svenska Ridsportsförbundet). På lördagen var det ärligt rätt ointressant och allt vi gick igenom hade jag redan haft på SRL1 (delkurs 1). Kände mig rätt besviken och onödigt att vara där, hade ju hellre haft mina vanliga lektioner på Tunarp... Men som tur var så vände det idag och vi pratade om mycket mer intressanta saker, kring bra ledarskap och säkerhetstänk kring hästen. Mycket var repetition igen men det var också en hel del nytt som jag inte reflekterat kring tidigare, roligt! Nu är det två delar kvar av kursen fram i januari och mars och däremellan lite hemuppgifter som ska göras. Anledningen att jag går ULK med ungdomar istället för VULK som är för vuxna är för att slippa åka ända till Värmland där kursen för vuxna gick... Men detta blir bra det med, och efter vändningen idag ser jag faktiskt fram emot resten av kursen. Godnatt världen!