Hannah Strandh

Hästar, hästar, hästar...

Nu har det visst gått sådär långt mellan inläggen igen så jag har massor att skriva om som har hänt det senaste. Mycket med hästar har det blivit och jag har lite bilder att visa, så lika bra vi kör igång! 

Förrförra veckan var jag iväg och träffade min allra bästa barndomsvän på hennes gård. Hon har bott där något år nu men det har inte blivit av att jag har hälsat på henne. Senast vi sågs var i somras då hon träffade Queenie för första gången, som jag ju också har haft i mer än ett år... Vi måste verkligen bli bättre på att ses regelbundet! Men vi hade en jättemysig dag tillsammans och det var så roligt att få se hur det såg ut på gården. Vi hann inte med så mycket mer än att titta runt på gården, tjata ikapp om allt som hänt det senaste och rida en tur i skogen på hennes fina små pållar. 
Här på bilderna ser ni Cecilias första egna häst, fina fjordstoet Belinda. Sedan har det blivit två äldre ponnyer som sällskap på gården, och de två heter Lady och Bobbo. Den bruna ponnyn på bilden är Bobbo och honom fick jag låna under dagen. Han är en pensionerad ridskolehäst som trivs bra med livet som sällskapshäst och en lugn tur i skogen då och då. Den tredje ponnyn är också jättesöt men mycket mindre och kan alltså inte ridas av en vuxen, hon kom tyvärr inte med på bild. Tack för en jättemysig dag! 
Queenie är nöjd med livet i det härliga höstvädret och hon fick ett ordentligt bad från topp till hov nyligen. Ridningen går bra och hon har börjat bli mer avslappnad i traven i paddocken. Jag testade att trava på en uteritt för inte så länge sedan men det gick inte jättebra, hon blev spänd och pigg samtidigt och började galoppera istället... Tur jag hade en stabil hästrumpa framför mig att styra in i, haha! Tror jag behöver trava henne lite trött i paddocken någon dag och sedan ge mig ut och testa trav på uteritt efteråt så kan det nog gå lugnare till. 
Förra veckan bytte jag faktiskt ut min vanliga träning med Queenie mot en hoppträning på ridskolehäst istället. Jag fick en häst som heter Caziano som jag har ridit några gånger förut och det gick jättebra. Jag har tyckt att han är lite svår att följa i hoppningen för han hoppar med så mycket rygg och bra teknik men denna gången gick det bättre än det gjort tidigare så det var roligt. Var uppe och hoppade på 1 meter igen och det var en härlig känsla! Tänk den dagen jag kanske kan rida en hoppträning på den nivån med Queenie, det kanske inte är så många månader kvar tills dess. I och med den träningen fick jag även ett ridintyg av min tränare och jag har nu ansökt till delkurs 2 på SRL 1 igen så får vi se om jag kan komma in denna gången. Jag är även på gång med att söka lite andra kurser så blir det inte SRL 1 så kanske det blir något annat istället, men självklart inom området hästar... Självklart kommer jag uppdatera här vad det blir för något till slut!
Och igår var jag iväg med två vänner från stallet på Elmia Skandinavian Horse Show. Vi hade en superrolig dag och vi hittade massa fina saker, dock köpte jag inte så mycket. Vi gick mestadels på mässan men kikade även lite på hoppningen som var i slutet av dagen. Under veckan som börjat nu blir det ännu mera häst, jag ska såklart jobba och träna Queenie som vanligt. Ska även passa på att gå på lite roliga lektioner på Falbygdens Ridcenter där det är teorivecka nu (sitsträning och kurs i tömkörning bland annat) och så ska jag förhoppningsvis hinna hoppa en annan häst i stallet åt ägaren. Till helgen är det min tur att ha stalltjänst där Queenie står. Hoppas det blir en kul vecka och hoppas att ni alla har det bra!