Hannah Strandh

Antagen!
Igår var jag iväg och gjorde antagningsprov till ridledarutbildningen. Tanken var att jag även skulle slutföra basutbildningen men tyvärr var några deltagare sjuka vilket gjorde att vi inte kunde genomföra den. Tydligen måste man vara tillräckligt stor grupp för att få bra disskusioner och kunna göra kursen på ett bra sätt... Lite surt eftersom jag kämpat så med att bli klar med alla hemuppgifter i tid och nu blir det nog att jag får vänta typ en månad till och åka iväg igen på ett nytt datum. 
Hur som helst blev i alla fall antagningsprovet avklarat. Vi höll till på Skaraortens Ryttarförening där jag aldrig varit förut. Först var det lite information och sedan dags för ridprov. Vi blev tilldelade varsin häst som vi skulle börja rida på. Min hette Assisis eller något liknande och var en privathäst. Det märktes att hon inte var lika van att stå still på medellinjen som de andra hästarna för när jag skulle sitta upp började hon gå precis innan jag skulle sjunka ner i sadeln så det såg nog inte så graciöst ut... Vi fick rida i alla gångarter, ganska så självständigt i dressyren. Först kändes hästen stel och ville inte ta kontakt med bettet men sen vad jag också väldigt nervös. Det var säkert åtminstone delvis orsak till att det inte kändes bra i början. Men efter halva dressyrpasset lossade det, jag och hästen "hittade" varandra och plötsligt gick allt mycket bättre. Kanske att jag kom ihåg att börja andas också? När vi väl kommit igång efter första galoppen kändes hästen mycket mjukare och finare, vågade lita på min hand och ta kontakt med bettet. Jättetrevlig häst!
Bilden är gammal och har inget med antagningsprovet att göra.
Sedan var det dags för hoppningen och även dags att byta häst så de fick se oss på två stycken. Nu fick jag en som hette Triton, tror jag? En stadig ridskolehäst. Första varven är det alltid lite märkligt när man har bytt till en helt annan typ av häst för det var han, kortare i steget och lite stadigare i sig själv, äldre och mer erfaren. När vi sen började hoppa var han lite piggare och känsligare än jag väntat, jag har fördomsfullt tänkt att en privathäst är väl känsligare än en ridskolehäst men riktigt så var det inte. Men han var en riktigt gentleman som gjorde allt jag bad om och även om det kändes lite svårt att hitta rätt tempo på hon först så lossade det också sen på honom. Förutom några språng där jag missade lite på tempot och därmed min balans till följd så gick hoppningen jättebra och vi avslutade med några riktigt härliga språng. 
Efter ridningen tog vi hand om hästarna och så åt vi lunch. Jag var så nervös hela tiden även om nervisiteten släppt lite under första ridpasset. Efter lunchen skulle vi slutligen ha ett samtal var och en med kursansvarig. Jag har träffat henne förut när jag sökt till delkurs 2 på SRL 1 så jag var inte nervös för att prata med henne men nervös om jag skulle komma in eller inte. Jag väntade mig att få veta om några veckor men jag fick faktiskt veta direkt på plats! Nästan det första hon sa när jag kom in i samtalsrummet var att jag hade blivit godkänd på dagens ridprov och var välkommen på utbildningen. Gissa om jag blev glad och lättad! Har ju kämpat med antagningsprov så många gånger för att göra klart SRL1 men nu när det inte har gått så tänkte jag att ridledare MÅSTE jag ju bara klara av att komma in på. Och tänk att det gjorde jag, så nu väntar 5 dagar på Strömsholm i påsk på deras egna, fina hästar. Sen i sommar blir det två veckor på Grevagården och grundplanen är att kunna ta med Queenie dit. Skulle det av någon orsak inte gå så har jag en annan häst som back-up. Så glad och så taggad!