Hannah Strandh

Nytt år, nya tag
Fick feeling för att blogga lite igen såhär en fredagkväll. Queenie och jag börjar smyga igen lite igen med träningen efter vintervilan. Vi har tagit ett par promenader och igår blev det lite longering i paddocken. Hon är faktiskt inte riktigt så ruskigt pigg som jag väntade mig så det känns ju ganska skönt inför första uppsittningen efter vilan. Jag hade tänkt att vi någon av kommande dagar ska ta oss ner till ridhuset för ett ordentligt pass, ska bara bli helt frisk först. Anledningen till att jag tagit det så lugnt i några veckor beror mer på mig än på henne, men det har säkert varit nyttigt med lite vila för henne också och att smälta allt nytt som varit under hösten/vintern.
Men det känns inte som någon idé att liksom bara hoppa upp och jobba lugnt i skritt, utan bättre att ta ner henne till ridhuset direkt. Jag har även skaffat ridhuskort nu så vi kan vara där så mycket vi vill. Där finns det ju fyra väggar som tar stopp och vi kan galoppera ordentligt så alla spänningar släpper. Jag har märkt det med Queenie att galoppen gör väldigt mycket för att hon inte ska vara så spänd. När hon liksom fått galoppera av sig så blir allting lättare, galoppen är ju lösgörande och det märks verkligen på Queenie. Hon slappnar av både i kroppen och i huvudet när hon fått springa av sig sin energi och då kan hon koncentrera sig bättre. Hon är den typen av häst där man ska lägga galoppen relativt tidigt under passet egentligen. Ska bli kul att få komma igång igen och detta året borde vi kunna komma långt i ridningen om allt flyter på som det har gjort under hösten! 
Hon är lurvig nu min lilla ponnyhäst!
#1 - Helena

Hej - ville bara kommentera att jag hittade din turorial på youtube om att klippa klor på en äldre ovan katt. Stort tack! Jag har haft katter i årtjugonden men alla helt okomplicerade att klippa /vant dem från kattunge osv, så har aldrig funderat så mycket förrän nu när jag har en äldre katt infångad av hjälporganisation som inte är van.
Ditt tips är verkligen guld ! Har stor framgång av bara några gånger redan. Stort tack!

Svar: Men woow, så roligt! Och tack för din kommentar! <3 Jag är verkligen ingen kattexpert men är väldigt intresserad av djurträning och djurs beteende överlag. Tyvärr lever inte min älskade katt längre men roligt att vår video kan vara till nytta och glädje för andra. :) <3
Fru Strandh