Hannah Strandh

Haul
Här kommer en till video på min kanal, inspelad för ett tag sedan men ute nu. Det blev en haul denna gången där jag visar lite inköp från Hööks. Hoppas ni uppskattar det!
I helgen laddar jag upp för tredje och sista kurshelgen med ULK (ungdomsledarkurs som jag går i efterhand). Tyvärr är jag väl inte supertaggad men ska bli skönt att liksom ha den avklarad. Vi kommer bland annat sitta med på DUS årsmöte och hålla presentation av våra lärgrupper som vi har hållt i på respektive klubb under vintern.  
 
Queenie är såå duktig just nu - igår var vi ute och red en hel runda själv i skritt och lite trav. Hon var spänd (och jag också emellanåt) men vi tog oss runt och tillbaka till stallet. I söndags hade jag med henne på den första grupplektionen någonsin, en väldigt lugn lektion mest i skritt med fokus på vikthjälper och skänklar. Vi fick rida på långa tyglar vilket kändes lite läbbigt men det gick helt okej. Har aldrig gjort det i grupp förut av rädsla att någon ska komma bakom och skrämma henne och så blir hon ännu mer rädd när jag kortar tyglarna för att stanna henne. Jag är inte jättenöjd med hur själva övningarna gick, jag rider tydligen mycket mer för handen än vad jag vill och trodde så det måste jag öva på att inte göra. Men det var väldigt nyttigt! Däremot är jag sjukt nöjd och stolt över hur lugn Queenie var i gruppen och det känns väldigt lovande inför att kunna ta med henne på ridledarkurs i sommar.
Just nu jobbar jag på att komma igång och rida henne oftare och våga utmana oss båda lite mer. Tidigare i veckan hoppade jag även några små skutt i paddocken, har inte gjort det på säkert över ett år - har valt att bara hoppa i ridhuset där det finns fyra väggar som tar stopp om hon drar iväg. Men nu har hon känts så lugn det senaste att jag inte kunde låta bli och oj så roligt vi hade! Märktes att hon saknat hoppningen så vi måste se till att skutta lite oftare nu när det går så bra. Har många mål för Queenie under detta året och tänkte att jag ska dela med mig av dem i en video på youtube framöver. Ni får hålla koll så ni inte missar det! Nu ska jag greja lite hemma under dagen och så ut till stallet och träna Queenie.